Családjuk 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Több éves tapasztalat és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka, amely 100 % étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül.
Az általuk szabadalmaztatott aszalt gyümölcs ágyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű hungaricumként is elfogadott pálinka, 6 hónapig tartályokban és fahordókban érlelődik. Az érlelést követően, a palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát. Ezt követően további 5-6 hónapig érlelik. Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A "gyümölcságy" a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi és beltartalmi értékeit is tovább gazdagítja.
Újszilváson 2003-ban építettek egy új, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő pálinkafőzdét, palackozót és gyümölcsaszalót, ahol a bérfőzés mellett már kereskedelmi főzést is végeznek.
2001-ben vettek részt először pálinkáikkal nemzetközi pálinkafesztiválon, Gyulán, ahol már első alkalommal is a legmagasabb elismerésekben részesültek. Ágyas szilvapálinkájuk a Fesztivál fődíja mellett, Éfosz különdíjat és aranyérmet nyert. A további években számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak.
A legnagyobb elismerést a 2004. április 16-18. között megrendezett Gyulai V. Nemzetközi Pálinkafesztiválon kapták, amelyen a Bolyhos Ágyas Szilvapálinka elnyerte a 'Magyarország legjobb pálinkája 2004-ben' címet, a Pénzügyminiszter fődíját.
2006-2012 között számos díjat, oklevelet, aranyérmet nyertek különböző versenyeken, változatos pálinkáikkal.
Webwild: since 1996 |
Webprogramozás: 2012-2014 Pápai Dávid, papaidavidmail kukac gmail pont com
|